Sebastian Vettels zege in Australië is de eerste overwinning voor Ferrari in anderhalf jaar tijd. Het levert de Scuderia felicitaties van Ferrari-president Sergio Marchionne op, maar hij noemt het ook ‘hoog tijd’.

Marchionne, de grote baas van het overkoepelende Fiat Chrysler Automobiles, schrijft in een statement dat hij ‘in de wolken’ is voor het team en de tifosi, Ferrari’s zo trouwe fans. “Het was erg mooi het Italiaanse volkslied weer te horen na een race.” Want: “Het was ook wel weer eens tijd.”

“Sebastian reed een geweldige race en ik weet zeker dat zijn teamgenoot Kimi Räikkönen zich spoedig in de strijd vooraan zal mengen”, vervolgt Marchionne. “Deze zege moet natuurlijk met het hele team gedeeld worden, op het circuit en de fabriek in Maranello, want alleen met teamwork behaal je succes.”

“Het is nu echter wel zaak te onthouden dat we er nog niet zijn, maar dit pas de eerste stap op een lange weg is, waarbij we geconcentreerd moeten blijven werken om iedere dag beter te worden”, stipt Marchionne net als Vettel aan dat Ferrari ondanks de goede start nog een lange weg te gaan heeft.

Feest bij Ferrari.