Motorspecialist Mario Illien werkt niet meer als adviseur bij Renault F1. De Franse autofabrikant heeft de samenwerking met de Zwitser stopgezet.

In 2015 begon Illien nog met het assisteren bij het motorprogramma van Renault. Op advies van Red Bull werd de Zwitser toen bij het proces betrokken, zodat hij met zijn kennis kon helpen bij de ontwikkeling van de Renault-motor.

Inmiddels heeft de Franse autofabrikant grote stappen gezet in het ontwikkelingsproces. Renault heeft nu het gevoel ook zonder de hulp van Illien verder te kunnen. Technisch directeur Rémi Taffin is tegen Autosport duidelijk over de kwestie. “Het was een goede samenwerking, maar die is nu voorbij. We gaan nu verder en we kijken vooruit.”

Nieuwe motor
Renault heeft voor 2017 een nieuw motorontwerp gepresenteerd en verwacht dat de motoren drie tienden per ronde winst zullen boeken ten opzichte van vorig jaar. Taffin spreekt de wens uit dat de motor voor 2018 gelijkwaardig moet zijn aan die van Mercedes. “We gaan proberen om dat gat te dichten. We hebben een goede basis. Naarmate het seizoen vordert, kunnen we kijken hoe veel we uit de motor kunnen halen.”

Dit is natuurlijk ook goed nieuws voor Max Verstappen. Ook dit seizoen rijdt de Red Bull coureur weer met TAG Heuer Renault-motoren.