Mark Webber is van mening dat de kwaliteit van het deelnemersveld minder is geworden ten opzichte van zijn debuutjaar in 2002e. De voorkeur van teams om paydrivers te kiezen, is daar debet aan.

De Australiër is van mening dat de teams zich door financiële zorgen gedwongen voelen te focussen op budget in plaat van talent waardoor soms de meest getalenteerde coureurs over het hoofd worden gezien.

Niveau

De Red Bull-coureur meent dat het niveau van de grid nu aanzienlijk minder is dan toen hij dertien jaar geleden zijn debuut maakte bij Minardi. “Toen ik achteraan de grid stond met mijn Minardi, stonden daar ook Eddie Irvine en Mika Salo in de buurt. Jongens die allemaal ooit op podiums hebben gestaan”, aldust Mark Webber tegenover Autosport.

“De grid stond vol met jongens die in de Formule 3000 gewonnen hadden en sowieso indrukwekkende races op hun naam hadden staan. Nu zijn er even goed veel getalenteerde jongens, maar veel vallen buiten de boot. Dat is doodzonde. Neem nou Robin Frijns. Een fenomenaal jong talent. Maar hij heeft geen geld.”

Robin Frijns

Robin Frijns die door gebrek aan sponsorgeld zijn GP2-zitje verloor, gaat een moeilijke tijd door. Hij is weliswaar testcoureur van Sauber en maakt daar veel indruk. Maar het team verkeert in financiële problemen en zijn daardoor wellicht niet in staat Frijns zonder sponsorgeld te promoveren naar een racestoel.

De Limburger voelt zich in ieder geval gesteund door de uitspaken van Webber. Via Twitter bedankt  hij de Red Bull-coureur: @AussieGrit thanks for the autosport article!