Red Bull-adviseur Helmut Marko zegt dat het team volgend jaar het materiaal heeft om voor het kampioenschap te kunnen strijden. Hij verwacht dat Red Bull volgend jaar ‘niet het derde team zal zijn’. Marko is tevreden over de vooruitgang bij Honda, al betekent dat wel dat ze gridstraffen moesten incasseren: ”De vooruitgang rechtvaardigt dat.”

Marko beweert dat het chassis volgend jaar veel beter zal zijn dan dit jaar. ”We zullen veel beter voorbereid zijn op het gebied van het chassis dan dit jaar”, zegt Marko in een interview met Motorsport.com. ”We geloven dat we volgend jaar, op basis van de vooruitgang bij Honda, wat vermogen betreft consistent op hetzelfde niveau kunnen zitten als Mercedes en Ferrari”, aldus Marko.

Lees ook: Jos Verstappen waarschuwt Red Bull: ‘We maken ons grote zorgen’

De Oostenrijker is tevreden over de progressie van de Japanse motorleverancier. ”Over het algemeen hebben we geen betrouwbaarheidsproblemen gehad met de motoren. Soms hebben we wel problemen met de instellingen, maar voor de rest is het allemaal goed verlopen”, aldus Marko.

Dat Red Bull dit seizoen over de limiet van het aantal toegestane motoren zou gaan, en dus gridstraffen moest incasseren, was volgens Marko ‘gepland’. ”De vooruitgang die gemaakt wordt op het gebied van vermogen, rechtvaardigt het nemen van een nieuwe motor die tot gridstraffen leidt. Ik vind dat ze geweldig werk leveren. Het was bekend dat ze in het verleden problemen hadden met de betrouwbaarheid. Dit was ook iets waar ze zich zorgen om maakten, maar we hebben dit seizoen nog geen pech gehad met de motor. Ze werken aan de juiste dingen en doen hun werk goed”, aldus Marko, die ervan overtuigd is dat Red Bull volgend jaar ‘niet het derde team zal zijn’.

Lees ook: Marko stookt vuurtje bij Ferrari: ‘Vettel heeft daar geen toekomst’

Foto: Motorsport Images