Met beide wereldtitels praktisch op zak heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko de concurrentie alvast gewaarschuwd dat het team in 2012 weer net zo sterk zal zijn als nu. Dat technisch directeur Adrian Newey belooft dat de auto voor 2012 ‘een verrassing’ wordt, voorspelt ook weinig goeds voor de rest.

Marko (hier op de foto met Sebastian Vettel) verklaart in een interview aan het Duitse Sport Bild dat Red Bull inmiddels al onderdelen voor 2012 op de huidige bolide aan het testen is en goed op koers ligt voor volgend jaar.

De ex-coureur geeft verder aan dat hij verwacht dat Red Bull in 2012 wederom het dominante team zal zijn. Dat de rivalen van McLaren en Ferrari bij hoog en laag beweren dat ze er volgend jaar beter bij zullen zitten en dat Red Bull door de ban op de geblazen diffusor daarentegen minder snel zal zijn, deert Marko niets: “We laten ze graag in de waan dat ze het gat kunnen dichten”, zegt hij.

“Hoe kan je immers, als je auto nu niet competitief is, volgend jaar ineens met de Steen der Wijzen op de proppen komen”, vraagt Marko zich af, waarbij hij niet verwijst naar het Harry Potter-boek, maar naar een haast magische en in zijn ogen onwerkelijke vinding om het gat naar mee Red Bull te dichten,

Red Bulls technisch directeur doet in gesprek met Turun Sanomat ook nog een uitspraak die het vertrouwen van de concurrentie ongetwijfeld geen goed zal doen.

De meesterontwerper verkondigt tegenover de Finse publicatie namelijk dat de bolide voor 2012, de RB8, ‘een verrassing’ gaat worden en ‘iedereen versteld zal doen staan’. Wat hij daarmee precies bedoelt, wil Newey niet uit de doeken doen omdat ‘het dan geen verrassing meer is’, maar het klinkt in ieder geval onheilspellend.