Red Bull-koptstuk Helmut Marko heeft de geruchten dat Max Verstappen in 2017 overstapt naar Ferrari, weersproken. Volgens de Oostenrijker ligt het zeventienjarige Nederlandse talent vast bij Red Bull.

Verstappen – die precies een jaar geleden werd gepresenteerd als lid van het Red Bull Junior Team, het opleidingsprogramma van de energiedrankfabrikant – racet dit jaar voor Toro Rosso en heeft indruk gemaakt in zijn eerste tien Grands Prix.

Door onder meer het Britse Autosport en het Duitse Motorsport-Total, maar ook door de Nederlandse Telegraaf, is Verstappen zelfs al genoemd als mogelijke opvolger van Kimi Räikkönen bij Ferrari, waarbij de eerste twee publicaties specificeren dat het om een overstap voor 2017 zou gaan.

Volgens Autosport en Motorsport-Total gaat de Scuderia naar alle waarschijnlijkheid nog een jaar verder met de onder druk staande Räikkönen, maar is Verstappen dé favoriet om de Fin daarna op te volgen. Volgens beide publicaties wordt er achter de schermen zelfs al aan een deal gewerkt.

Helmut Marko, adviseur van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz en hoofd van het Red Bull Junior Team, maakt ten overstaan van F1-Insider echter duidelijk dat een overstap van de jonge Nederlander noch voor 2016, noch voor 2017 aan de orde is.

“Ik vind dit zeer opvallende berichten, want ik weet dat Max nog een langlopend contract met Red Bull heeft dat ook 2017 behelst”, zo verklaart Marko, die eerder al liet optekenen dat ‘Verstappen niet te koop is’.

2016
Of Ferrari volgend jaar echt verder gaat met Räikkönen, staat nog steeds niet vast en is het belangrijkste verhaal van de stoelendans van dit jaar. Een bron binnen Ferrari liet eerder overigens al aan Formule 1 weten dat Verstappen in ieder geval niet wordt overwogen voor 2016.

Volgens Autosport en Motorsport-Total denkt Ferrari wel nog altijd aan Valtteri Bottas. Hij ligt echter voor langere tijd vast bij Williams en hoewel er naar verluidt nog wel gesproken wordt over het uitkopen van zijn overeenkomst, zou er weinig schot in de onderhandelingen zitten.

Force India’s Nico Hülkenberg zou inmiddels zo goed als afgevallen zijn als mogelijke vervanger van Räikkönen. Red Bull-coureur Daniel Ricciardo zou eveneens van de lijst met opvolgers zijn geschrapt. Hij heeft op zijn beurt een deal die hem voor meerdere jaren bij Red Bull houdt.