Hoewel coureur Timo Glock enkele dagen geleden nog zei dat Marussia meer geld nodig heeft voor prestaties, roept Marussia-baas Graeme Lowdon nu dat hij verwacht de aansluiting met de middenmootteams te vinden.

“Het gat gaat gedicht worden, daar ben ik van overtuigd”, zegt Lowdon tegen Autosport. “Iedereen zal natuurlijk verbeteren in de winter, maar de vraag is: gaan wij meer verbeteren? Ik denk dat dat het geval zal zijn en ik kijk ernaar uit”, aldus de Brit.

Lowdon hoopt dat het team, dat in zijn driejarige bestaan nog geen punten wist te behalen, echt tegen de andere teams kan opboksen. “Ik geloof dat we daadwerkelijk met de teams voor ons kunnen racen. We hebben nog veel werk te doen voor Melbourne, maar ik heb er vertrouwen in.

Omdat Marussia komend seizoen pas gebruik maakt van KERS, denkt hij dat het mogelijk is om te strijden tegen de teams die afgelopen seizoen ver buiten bereik waren. “Caterham gebruikte het wel en wij versloegen ze bijna. Dat geeft hoop”, aldus Lowdon.

Hij geeft aan geen fan te zijn van het systeem, waar coureurs gedurende zes seconden een motorboost kunnen gebruiken. “Het is meer een marketingspeeltje. Zonder KERS hadden we ook prima gekund”, zegt de Marussia-baas.

Marussia eindigde dit seizoen als elfde en een na laatste in het constructeurskampioenschap, nadat ze in de laatste race de tiende plek verloren aan Caterham en daarmee 25 miljoen dollar misliepen.