Marussia heeft zojuist bekend gemaakt dat de Braziliaan Luiz Razia komend seizoen voor het team zal uitkomen.

Razia wordt bij Marussia de teamgenoot van Max Chilton, die al eerder was aangetrokken, en de opvolger van Timo Glock, die eind januari op straat werd gezet om plaats te maken voor een coureur die financieel kan bijdragen aan het team.

“Ik ben er erg trots op dat ik de stap naar een racezitje in de Formule 1 kan zetten”, laat Razia, vorig jaar vice-kampioen in de GP2, optekenen.

“Dat ik terug ben bij Marussia, waarvoor ik in 2010 al als testrijder werkzaam was, doet me bovendien ook goed. Ik ken de mensen binnen dit team namelijk goed, terwijl ik ook heel veel heb geleerd van de tijd dat ik deel uitmaakte van Marussia’s opleidingsprogramma voor jonge coureurs.”

“Het komende seizoen wil ik het vertrouwen terugbetalen dat Marussia in me heeft en een waardevolle bijdrage aan dit team leveren”, vervolgt de 23-jarige Razia, die daar direct mee wil beginnen, aangezien hij vandaag al mag plaatsnemen in de Marussia MR02 om deze in Jerez aan de tand te voelen.

Teambaas John Booth laat op zijn beurt weten erg gelukkig te zijn de rijdersbezetting voor 2013 rond te hebben. “Nu kunnen we ons namelijk volledig op het voor ons veelbelovende nieuwe seizoen gaan richten, waarin we zullen aantreden met een jong, maar zeer ambitieus, rijdersduo.”

“Ik ben erg benieuwd naar wat Max en Luiz samen allemaal kunnen bereiken. Het is erg spannend om twee jongens uit ons eigen opleidingsprogramma in de gelederen te hebben voor 2013. Max en Luiz hebben allebei namelijk veel potentie”, meent Booth, die zijn nieuwste aanwinst verder als een ‘enorm snelle en vasthoudende coureur’ omschrijft.