Hoewel beide Marussia-coureurs in de race weer achter de Caterhams eindigden, blijft de tiende plaats in het WK in het handen van het team van Timo Glock en Charles Pic.

Dat komt in dit geval dus omdat er vooraan en in het middenveld geen gekke dingen gebeurden, met als gevolg dat de twaalfde plaats die Caterham moet zien te pakken om Marussia van de tiende plek bij de constructeurs te verdringen, ruim buiten bereik bleef. De Caterham-coureurs kwamen namelijk als zeventiende en achttiende over de streep, met het Marussia-duo op de plaatsen daar achter.

Glock was daarbij wederom de voorste van de twee Marussia-rijders, en hij volgde Caterham-rivaal Heikki Kovalainen op de voet, zo vertelt hij: “Nadat ik eerst al een plekje aan Vitaly Petrov verloor omdat ik in de eerste ronde tot twee keer toe bijna de controle over de auto kwijt was, kwam Heikki me niet veel later ook voorbij. Aanvankelijk sloeg hij daarna een gaatje, omdat hij KERS heeft, maar ik wist het verschil later weer te verkleinen en zat daarna vlak achter hem.”

“In de slotfase wist ik Heikki vervolgens zelfs nog te passeren in bocht twaalf, maar hij counterde een paar bochten later en pakte de achttiende plek terug, waarbij hij me ook nog even een beetje buiten de baan duwde.”

“Het positieve is echter dat ons race-tempo sterk was”, haalt Glock aan. “Mede daardoor hebben we weer een belangrijke stap kunnen zetten in ons streven de tiende plaats vast te houden, al moeten we dat natuurlijk ook volgende week in Brazilië nog een keer zien te herhalen”, weet Glock, die als Kovalainen of Petrov dan toevallig twaalfde rijdt, toch echt meer zal moeten doen dan louter volgen.

Pic kwam zoals gezegd achter zijn teamgenoot als twintigste aan de finish. Zijn relaas is een stuk minder positief. “Het was een zware race”, zo laat hij weten. “Na een touché in de eerste bocht, had ik de hele race lang last van onderstuur. Daarnaast was het moeilijk om de banden op temperatuur te houden omdat ik onder de blauwe vlaggen de hele tijd van mijn gas en lijn af moest. Dat heeft veel tijd gekost, terwijl het over het algemeen ook teleurstellend is dat we na de goede prestatie van gisteren vandaag minder competitief waren.”