Marussia-coureurs Timo Glock en Charles Pic zijn blij dat ze gelijk na de race in Hockenheim door mogen naar Hongarije, al is dat wel voor totaal verschillende redenen.

Glock, die een slecht weekend doormaakte in zijn thuisland, gaat namelijk graag naar Hongarije omdat de Grand Prix aldaar voor hem aanvoelt als een ’tweede thuisrace’. “De race op de Hungaroring is altijd bijzonder voor me geweest”, vertelt de coureur die er in 2008 zijn eerste podiuplaats behaalde namelijk.

“Ik verheug me er altijd op naar de Hungaroring te gaan en om één of andere reden is het ook een circuit dat me goed ligt en waar ik het altijd goed doe”, stelt Glock, die ook al verder kijkt dan de race in Hongarije, omdat hij zin heeft in de zomerstop: “We houden er allemaal van om te racen, maar dit is een zwaar seizoen en we kunnen wel wat tijd gebruiken om ons op te laden voor het tweede deel ervan”, verklaart de coureur wiens auto ‘nog eens goed is nagekeken’ naar aanleiding van de balansproblemen die hij er in Duitsland mee had.

Teamgenoot Pic kende in tegenstelling tot Glock een goed weekend in Duitsland, mede omdat hij de indruk had dat de door Marussia meegebrachte updates zich daadwerkelijk uitbetaalden: “Onze updates deden het zowel in Engeland als Duitsland dus goed en ik ben nu dan ook benieuwd naar hoe ze het op de Hungaroring – wat weer een totaal ander type circuit is – gaan doen”, laat hij optekenen.

Hoewel Pic dit jaar een debutant is, is de Hungaroring niet nieuw voor hem. “Ik heb er in de opstapklassen al vier keer geracet en ben dus bekend met de baan, hetgeen altijd helpt om het weekend goed te beginnen. Ik hoop dan ook dat we er een goede afsluiter van de eerste seizoenshelft van kunnen maken en daarna met een fijn gevoel aan de zomerstop kunnen beginnen.”