Marussia heeft haar poging om toch mee te doen in Abu Dhabi moeten staken. Dat weet Formule 1-verslaggever Adam Cooper te melden.

Marussia is officieel failliet, maar woensdagochtend doken er berichten op dat er toch auto’s en materiaal van Marussia onderweg was naar Abu Dhabi in een laatste poging om toch aan de seizoensfinale mee te doen en zo de zeer waardevolle negende plek in het WK veilig te stellen.

Onder meer Formule 1-verslaggever Adam Cooper bericht nu echter dat Marussia de hoop op deelname toch heeft moeten opgeven, ondanks dat de pitboxen van het team in afwachting waren leeggeruimd en er al Ferrari-personeel klaarstond om motoren te prepareren voor Marussia.

Volgens Sky Sports F1 was de reden achter Marussia’s poging toch terug te keren ingegeven door onderhandelingen met een potentiële investeerder die deelname in Abu Dhabi had willen financieren. Daar is zoals het nu lijkt echter niets uitgekomen.

Update – 21:48 Marussia-coureur Max Chilton lijkt te hebben bevestigd dat een comeback van zijn team van de baan is. De Brit laat via Twitter weten dat hij er ‘kapot van is dat het harde werk van iedereen bij Marussia om in Abu Dhabi op de grid te staan nergens toe heeft geleid’.