Bij Marussia is men meer dan tevreden. De twaalfde plaats van Timo Glock tilt het Russische team naar de tiende plaats in het constructeurskampioenschap.

“Het was een geweldige race voor ons”, jubelt Glock na afloop. “Ik wist dat we echt iets konden laten zien als we in staat zouden blijken Heikki Kovalainen te volgen. Helaas liep de bandendruk iets op waardoor ik in bocht negentien de muur raakte. Ik dacht dat mijn race over was, maar ik bleek door te kunnen rijden. Ik moest daarvoor wel mijn rijstijl iets aanpassen, blijkbaar was er toch iets niet helemaal recht.”

“Ik heb geprobeerd de rechterkant van de auto te sparen door in de linkerbochten rustig aan te doen. Dat probeerde ik te compenseren door in de rechterbochten extra te pushen. De safety car-fases gooide alles door elkaar en dat gaf ons de mogelijkheid om opnieuw mee te vechten. Ik was op dat moment sneller dan Kovalainen en wist dat ik moest pushen om hem ook achter me te houden op het moment dat hij verse banden ging halen.”

Timo Glock weet dat hij de twaalfde plaats niet alleen aan zichzelf te danken heeft: “Het team heeft goed werk geleverd tijdens de pitstops en nu moeten we er samen voor zorgen dat we die tiende plaats in het kampioenschap vast kunnen houden. We hebben de laatste maanden het gat naar Caterham steeds verder kunnen dichten en dan is dit een mooie beloning voor het team.”

Complimenten krijgt het team ook van Charles Pic: “Het resultaat van vandaag is erg belangrijk voor het team. Ze hebben heel goed werk geleverd. Ik ben zelf ook tevreden met mijn eigen race. Ik finishte als vijftiende, maar een straf van twintig seconden kostte me nog een extra plekje. De neutralisaties gooide mijn strategie in de war, waardoor ik een lange laatste stint op de superzachte band moest rijden. Al met al was het een heel goed weekend voor ons en ik hoop dat er nog meer aan zit te komen. Maar racen in Singapore was echt geweldig!”

Teambaas John Booth is vanzelfsprekend zeer content met het resultaat. “In moeilijke omstandigheden deed het team alles perfect. De vooruitgang wat betreft de pure snelheid van onze bolide is te danken aan het harde werk dat in onze fabriek en door Cosworth gedaan wordt”, aldus Booth.