Na een slechte start van de wintertests heeft het team van Marussia zichzelf toch klaar weten te stomen voor de start van de eerste race. Met de nieuwe Ferrari-krachtbron hoopt de Brits-Russische renstal dit seizoen wederom Caterham achter zich te houden.

De man die bij Marussia verantwoordelijk is voor de Ferrari-krachtbron, Mattia Binotto, zegt blij te zijn met de samenwerking: “We houden van een uitdaging en we zijn blij hoe de samenwerking van start is gegaan.” Verder geeft Binotto aan dat er op de laatste testdagen in Bahrein veel progressie is geboekt. “Het is zeker een goed teken voor Melbourne”, aldus de motorman.  

Voor Max Chilton wordt 2014 zijn tweede seizoen in de koningsklasse. In zijn debuutjaar reed hij alle races uit. Hij ziet in dat het dit seizoen lastig zal worden om dat te evenaren: “Het zou geweldig zijn als we het net zo goed zouden doen als vorig jaar en opnieuw Caterham kunnen verslaan, maar dat zal lastig zijn. Ik ben in ieder geval klaar om iedere race te gaan knallen.”

Ook teamgenoot Jules Bianchi kan niet wachten om van start te gaan in het nieuwe seizoen, maar is benieuwd waar het team staat ten opzichte van de concurrentie. ‘’Het was een interessante testwinter. We zullen in Melbourne zien waar we staan ten opzichte van de rest. De auto voelt goed, hoewel er nog genoeg werk te doen is denk ik dat we een degelijke race kunnen rijden in Australië’’, aldus de Fransman.

Opstootje
Hoewel Bianchi zegt klaar te zijn voor Melbourne zal zijn voorbereiding toch niet gelopen zijn zoals hij dat zou willen. Vrijdag maakte Le Parisien bekend dat de Fransman na een televisie optreden in elkaar zou zijn geslagen. De coureur stond buiten bij zijn hotel een sigaret te roken toen hij plotseling werd overvallen door drie personen. Volgens de krant zou Bianchi bij de overval zijn 70.000 euro kostende horloge zijn verloren. Hij zou meteen aangifte hebben gedaan.