Voor Marussia staat de Grand Prix van Australië in het teken van de vuurdoop van de MR01, de nieuwe bolide die door het missen van de wintertests nog amper gereden heeft.

 

Doordat het er pas iets meer dan een week geleden in slaagde door alle crashtests te komen, heeft Marussia de MR01 niet kunnen inzetten tijdens de wintertests. De nieuwe bolide heeft daardoor, tijdens twee zogenaamde film- en promotiedagen, pas tweehonderd kilometer afgelegd, dus de auto is eigenlijk nog een groot vraagteken voor de renstal en coureurs Timo Glock en Charles Pic.

 

De ervaren Duitser Glock erkent dan ook dat het weekend in Australië als ‘een stap in het onbekende’ wordt: “Ik heb de MR01 namelijk nog niet echt aan de tand kunnen voelen in representatieve omstandigheden”, verwijst hij naar het geringe aantal testkilometers en het feit dat er tijdens promotiedagen met speciale banden gereden moet worden die niet te vergelijken zijn met de normale Pirelli’s.

 

“Het was wat dat betreft een frustrerende winter, maar we hebben niets te verliezen en gaan gewoon onze uiterste best doen”, verklaart Glock. “Ik ben erg benieuwd naar hoe de auto het tijdens de eerste vrije training gaat doen. Natuurlijk had ik liever een betere voorbereiding gehad, maar het team heeft toch geprobeerd er het beste van te maken en we moeten nu maar zien waar we staan.”

 

Teambaas John Booth onderschrijft dat het ‘een lastige winter’ is geweest, maar is er boven alles trots op dat Marussia de rijen gesloten heeft gehouden en alles toch nog op tijd af is gekomen voor de seizoensouverture: “Ik wil het team en alle partners dan ook van harte bedanken voor hun harde werk en steun, want volgens mij liggen we nu weer op koers”, zegt hij.

 

“Hoewel de shakedown probleemloos is verlopen, valt het niet te ontkennen en uit te sluiten dat we in Australië veel werk te verzetten hebben en mogelijk tegen wat problemen zullen aanlopen, maar het is aan onszelf om er het beste van te maken.”

 

Voor Marussia’s tweede coureur, de debuterende Pic, wordt het komend weekend ook een kwestie van ‘het beste er van maken’. “Ik had graag meer getest alvorens mijn debuut te maken, maar heb veel getraind en geoefend in de simulator, dus fysiek en mentaal voel ik me er klaar voor”, zegt hij. “Het wordt ongetwijfeld een speciaal weekend voor me en ik heb erg veel zin om te gaan racen.”