Marussia is een Russisch-Engels team, maar heeft een Ferrari-motor achterin haar bolides liggen en dat geeft de race van komend weekend op Monza een bijzonder tintje voor de formatie.

“Naar Monza gaan is altijd speciaal, maar dit jaar is het voor ons nog meer bijzonder dan normaal, want het is de thuisrace van onze nieuwe motorleverancier Ferrari en het doet ons goed om te weten dat wij daardoor ook op de steun van alle tifosi op de tribunes kunnen rekenen”, verklaart teambaas John Booth.

Wat de race verder bijzonder maakt, is dat het de laatste Europese Grand Prix van het seizoen is. Marussia heeft in dat Europese seizoensdeel beslag gelegd op de zeer waardevolle negende plek bij de constructeurs en het doel is natuurlijk die positie vast te houden: “Dat is cruciaal, dus we gaan daar uiteraard alles aan doen, te beginnen in Monza”, benadrukt de strijdlustige teambaas.

Coureur Max Chilton laat woorden van gelijke strekking optekenen en komt met vertrouwen naar Monza na een sterk optreden tijdens de vorige race, op Spa. Teamgenoot Jules Bianchi hoopt juist terug te slaan na een minder weekend in België, temeer omdat de race in Italië ook voor hem persoonlijk een speciale is als lid is van de Ferrari Driver Academy.

“Ik ben er heel trots op dat ik onderdeel ben van Ferrari’s opleidingsprogramma, en op Monza in actie komen voor de ogen van de tifosi is dan ook heel bijzonder voor me en gaat gepaard met de nodige emoties. Dat Marussia en ik op steun van de fans kunnen rekenen, aangezien ze alles dat met Ferrari te maken heeft een warm hart toedragen, geeft een geweldig gevoel”, aldus Bianchi.