Het team van Marussia verwacht ‘voor het raceweekend in Canada’ officieel bekend te kunnen maken wie met ingang van 2014 haar nieuwe motorleverancier wordt.

Marussia neemt na afloop van dit seizoen na vier jaar afscheid van haar huidige motorleverancier Cosworth, want Cosworth haakt af als de Formule 1 in 2014 het nieuwe 1.6 liter V6-tijdperk ingaat.

Marussia is zodoende al een tijdje op zoek naar een nieuwe leverancier en denkt deze dus snel te kunnen aankondigen. “We gaan er vanuit dat we ergens in de komende dagen, voor we naar Canada gaan, bekend te kunnen maken wie onze nieuwe motorleverancier wordt”, vertelt teambaas John Booth aan Motorsport-Total.

Ferrari
De veronderstelling is dat Marussia met Ferrari in zee gaat, aangezien de Italianen de goedkoopste V6-motor aanbieden en Marussia in Jules Bianchi bovendien een coureur uit het opleidingsprogramma van Ferrari in dienst heeft.

Volgens Booth maakt de aanwezigheid van Bianchi bij het team echter geen verschil: “Er is dankzij Jules inderdaad een link met Ferrari, maar dat speelt geen rol in het motorenvraagstuk”, stelt de teambaas, die verder geen namen noemt van motorleveranciers waarmee Marussia om de tafel zit of heeft gezeten.