Marussia-coureurs Timo Glock en Charles Pic wisten vandaag één van de Caterhams en een HRT achter zich te houden, wat het een redelijk geslaagde dag maakt voor het tweetal.

Met alle gridstraffen alvast meegerekend, mag Glock morgen als achttiende beginnen, één plekje achter Heikki Kovalainen. Achter zich heeft de Duitser de bestrafte Jean-Éric Vergne staan, gevolgd door HRTs Pedro de la Rosa en zijn eigen teamgenoot Pic.

Pic is er op zijn beurt echter weer in geslaagd om Caterhams Vitaly Petrov en HRT-rijder Narain Karthikeyan achter zich te laten, terwijl ook de tien plaatsen naar achter geplaatste Michael Schumacher daar nog tussenin staat.

“Het is erg fijn om, ondanks dat we vandaag behoorlijk wat obstakels op ons pad troffen, een Caterham te verslaan”, meldt Glock. “Mijn snelste rondje was niet geheel foutloos, terwijl ik eerder in VT3 ook al wat vertraging opliep door een probleem met de oliedruk, maar in dit geval lijkt de uitdrukking ‘eind goed, al goed’ me van toepassing.”

Ook Pic is overwegend tevreden: “Ik ben redelijk tevreden over mijn rondje en met het feit dat ik een Caterham achter me heb weten te houden. Dat gezegd hebbende, denk ik echter dat er meer in de auto zit dan we er vandaag uit hebben weten te halen.”

“In Singapore waren we namelijk competitiever dan we hier, nu, in Japan zijn. We moeten de tijd die we over hebben voordat we morgen gaan racen, dan ook gebruiken om van vandaag op morgen progressie te maken.”