Marussia reed in Brazilië een sterke race. Een twaalfde plaats voor Charles Pic is dan ook zeker niet slecht. De elfde plaats van Caterham-coureur Vitaly Petrov was echter nog beter. Het betekent dat Marussia in het klassement zakt van de tiende naar de elfde plaats.

Charles Pic heeft desondanks genoten van zijn race. Het was immers één van zijn beste voor het team. “Onze strategie werkte heel goed en ik was de hele race in staat om te pushen”, legt Pic uit. “De omstandigheden waren zeker niet makkelijk. Het was glad, maar de balans van onze auto was goed, waardoor we voortdurend in gevecht waren. Helaas kwamen we aan het eind van de race net dat ene beetje tekort.”

De Fransman blikt na afloop van de laatste race nog even terug op zijn eerste Formule 1-seizoen: “Ik wil het team bedanken voor de kans die ze me hebben geboden. Het was voor mij een geweldig debuutseizoen met dit team en ik wens ze dan ook het allerbeste voor de toekomst.”

Teleurstelling overheerst binnen het Marussia-kamp. Zo ook bij Timo Glock: “Er valt weinig over te zeggen. Het is zo jammer voor iedereen die betrokken is bij het team. We hebben hard gewerkt om zo ver te komen. Het doet pijn als het ons dan toch nog door de handen glipt.”

“Mijn race was direct na de herstart eigenlijk al over”, vervolgt de Duitser. “Jean-Éric Vergne reed bij de herstart tegen mij aan, waardoor ik bij het zwaaien van de groene vlag de pits op moest zoeken. Ik sloot achteraan aan, maar ik kon toen nog maar weinig uitrichten.”

Ook Timo Glock heeft woorden van dank over voor zijn werkgever. “Niemand kan ons afnemen wat we hebben opgebouwd met dit team. We moeten daarop voortborduren en wie weet kunnen we volgend jaar weer nieuwe stappen zetten. Het introduceren van KERS moet ons daar zeker bij helpen.”

De laatste woorden van Glock gaan uit naar landgenoten Sebastian Vettel en Michael Schumacher: “Ik wil Sebastian feliciteren met zijn derde wereldtitel en Michael wens ik een mooie toekomst buiten de Formule 1 toe.”