Marussia spreekt na afloop van de Grand Prix van Spanje van een zwaarbevochten race. Het leverde het Russisch-Engelse team echter niks op en daar is het zich van bewust.

“Ik heb voor mijn gevoel verschrikkelijk hard gewerkt tijdens de race, maar het heeft me niks opgeleverd”, sipt Jules Bianchi na afloop. “Mijn drie middelste stints waren eigenlijk prima, maar ik had al teveel achterstand opgelopen in de eerste paar ronden. Bij de start beschadigde ik mijn neus, waardoor ik binnen moest komen. Was dit allemaal niet gebeurd, had ik wellicht het gevecht aan kunnen gaan met Valtteri Bottas.”

“Het is positief dat we wederom met beide auto’s zijn gefinisht. Voor mij was het een uitputtende race, maar met enkele positieve opstekers. Ik leer almaar beter met mijn banden om te gaan en dat heb ik vandaag goed in de praktijk weten te brengen. Ik hoop hier op mijn thuisrace in Monaco op voort te kunnen borduren.”

Max Chilton

Max Chilton put vooral hoop uit zijn snelheid op een vrije baan: “Mijn rondetijden waren op een vrije baan helemaal zo slecht niet. Het is prettig om van tijd tot tijd te kunnen laten zien over hoeveel snelheid je werkelijk beschikt. We hadden helaas te kampen met de nodige problemen in de openingsfase van de race en tijdens de pitstops. Dit zijn allemaal problemen die we te boven moeten komen. Alleen dan vinden we mogelijk de aansluiting bij de middenmoot.”