Na het afgelopen seizoen als tiende te hebben afgesloten, streeft Marussia er naar het in 2014 weer net iets beter te doen door volgend jaar een vaste verschijning in Q2 van de kwalificatie te worden.

“Het behalen van de tiende plaats is een enorme boost voor het hele team”, haalt Marussia-teambaas John Booth nog maar eens aan in gesprek met Sky Sports. “Qua inkomsten uit de prijzenpot maakt het voor ons overigens amper verschil dat we tiende in plaats van elfde zijn geworden, maar voor het moreel van het team is dit wel echt geweldig. Het veiligstellen van de tiende plaats is gevierd als een zege.”

“Ons volgende doel is om volgend jaar met regelmaat Q2 van de kwalificatie te halen”, vervolgt Booth daarbij. “Om dat voor elkaar te krijgen, dienen we onze performance met één procent te verbeteren, dus dat is waar we nu naartoe moeten werken.”

“Als we dat voor elkaar krijgen en die stap weten te zetten, kunnen we verder kijken en aan het scoren van punten beginnen te denken”, besluit Booth, wiens team Marussia net als rivaal Caterham sinds hun gelijktijdige entree in de Formule 1 in 2010 nog geen punten heeft gescoord.