Marussia zal in Sotsji alleen met Max Chilton deelnemen aan de Grand Prix van Rusland. De ingeschreven reserve Alexander Rossi zal niet worden ingezet als vervanger van Jules Bianchi.

Jules Bianchi ligt nog altijd buiten bewustzijn en in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis in Yokkaichi naar aanleiding van de crash die hij vorige week zondag maakte op het circuit van Suzuka, waarbij hij hoofd- en hersenletsel opliep.

Marussia schreef gisteren haar testrijder Alexander Rossi in om mogelijk in Bianchi’s auto deel te nemen aan de inaugurele Grand Prix van Rusland, maar deed dat onder voorbehoud en heeft nu dus bevestigd dat het alleen Chilton inzet tijdens het Russische raceweekend.

“Gezien de moeilijke omstandigheden van dit weekend vinden we dit de juiste te varen koers”, meldt Marussia, dat als eerbetoon aan Bianchi wel gewoon zijn auto heeft opgebouwd, waardoor deze nu als symbolische steunbetuiging in race-klare toestand op Bianchi wacht.

Zowel Bianchi’s MR03 als Chiltons bolide zal – om zowel Bianchi en zijn familie te steunen – voorzien zijn van het logo van de zwaargewonde coureur. “Hierdoor rijdt Jules ondanks dat hij er niet bij is toch gewoon met ons mee.”