Bij het team van Marussia overheerst de tevredenheid naar aanleiding van een volgens het team prima weekend in Italië, ook al kon alleen Charles Pic dat in de race laten zien.

Pic kende namelijk een grotendeels probleemloze race, terwijl zijn teamgenoot Timo Glock juist een moeilijke zondagmiddag doormaakte: “Ik had geen geweldige start. De eerste bocht kwam ik nog prima door, maar in bocht twee reed Vitaly Petrov tegen me aan en hij beschadigde mijn voorvleugel daarbij”, zo vertelt de laatstgenoemde van de twee Marussia-coureurs.

“De auto voelde daarna niet meer zo goed aan als daarvoor het geval was, terwijl het er ook voor zorgde dat ik eerder naar binnen moest voor mijn pitstop en daardoor buiten het reguliere pitstopschema terecht kwam.”

“De stints werden daardoor te lang voor me en ik had aan het eind ervan dus telkens veel last van bandenslijtage, terwijl de blauwe vlaggen ons aan het eind van de rit ook nog dwarszaten.”

Pic heeft zoals gezegd een stuk positiever verhaal. “Ik ben heel blij met hoe we het vandaag tijdens de race hebben gedaan, want we waren competitiever dan we hadden gedacht en zaten dichter in de buurt van de jongens voor ons dan we van tevoren hadden voorspeld.”

“We kunnen de prestaties van dit weekend dan ook zien als een volgende stap vooruit. Voor de volgende race op de kalender, die van Singapore, hebben we bovenien nog wat updates in de pijplijn zitten, dus hopelijk kunnen we deze stijgende lijn daar doortrekken.”

Teambaas John Booth heeft eveneens een overwegend positief gevoel overgehouden aan de race op Monza. “Hoewel we tijdens de race met enkele teleurstellingen te maken kregen en er qua resultaat niet het maximale uit hebben kunnen halen, hebben we toch overduidelijk weer vooruitgang geboekt.”

“We hebben het Europese deel van het seizoen dan ook op een positeive manier weten af te sluiten en mogen trots zijn op wat we dit jaar tot op heden al hebben bereikt”, meent Booth.