*

Massa vergelijkt Hamilton met Senna en Schumacher

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

25 oktober 2017 09:55

Massa vergelijkt Hamilton met Senna en Schumacher
Sutton Images

Volgens Williams-coureur Felipe Massa kan er geen misverstand over bestaan: Lewis Hamilton zit op hetzelfde niveau als Formule 1-grootheden Ayrton Senna en Michael Schumacher.

“Lewis is zeker weten één van de beste coureurs uit de geschiedenis van de sport”, zegt Massa. “Hij zit in dezelfde categorie als Schumacher en Senna, je kunt gewoon niet anders beweren. In elke categorie waarin hij reed, maakte hij indruk. Net als Senna, net als Schumacher.”

Massa weet dat er fans zijn die het min of meer heiligschennis vinden om Hamilton te vergelijken met zulke legenden uit de Formule 1-historie. Racen was vroeger zwaarder, gevaarlijker en moeilijker, zullen die critici zeggen. Massa is het daar niet mee eens. “Mensen vinden het altijd leuk om te zeggen dat vroeger alles beter was. Maar dat is niet waar”, zegt de 36-jarige coureur.

Vierde titel
Aankomend weekend kan Hamilton met een goede score in de Grand Prix van Mexico zijn vierde titel veilig stellen. Zijn eerste wereldkampioenschap won de Brit in 2008 na een uitermate spannend duel met Massa. De Braziliaan won zijn thuisrace en leek kampioen, maar omdat Hamilton in de allerlaatste bocht nog een andere auto inhaalde, ging niet Massa maar hij er met de titel vandoor.

Fernando Alonso, Hamiltons McLaren-teamgenoot in diens debuutseizoen 2007, vindt het een goede zaak dat de Mercedes-coureur hoogstwaarschijnlijk een vierde titel aan zijn erelijst mag toevoegen. “Ik ben wel blij dat Lewis zijn vierde pakt. Het was altijd vreemd om te zien dat Vettel er vier heeft”, zegt Alonso tegen Channel 4. “Nu wordt het logischer. Ik vind dat Lewis een betere racecarrière heeft gehad.”