Felipe Massa wil meer testen volgend jaar vanwege de nieuwe reglementen en de nieuwe motoren. Dat vertelt hij op de website van Ferrari. Eerder liet Stefano Domenicali, teambaas van de Italiaanse renstal, al weten dat hij graag meer zou testen volgend jaar.

“Het zou fijn zijn als we volgend jaar meer kunnen testen”, vertelt Massa. “Dit jaar kennen we de auto, maar volgend jaar is het belangrijk om met alle nieuwe reglementen en de nieuwe motoren de auto goed te begrijpen. Extra tests zouden daarbij heel goed kunnen helpen.”

In de bandendiscussie kiest de Braziliaan niet duidelijk één kant, terwijl Ferrari toch hard uitgehaald heeft naar Pirelli toen zij aangekondigde de banden te veranderen. Met twee lekke banden in één race heeft Massa wel problemen gekend, maar aan de andere kant rijdt hij zijn beste races sinds zijn ongeluk in 2009 in Hongarije op deze banden.

“Banden veranderen op veiligheidsgronden juich ik toe. Ik heb in mijn carrière races meegemaakt waarin niemand stopte, of maar één keer werd gewisseld. Soms wordt er gewoon meer gewisseld dan anders. Ik vind het racen er in ieder geval nu niet saaier op geworden.”