Toro Rosso-eigenaar Dietrich Mateschitz vindt dat het team volgend jaar beter moet presteren. De negende plaats in het kampioenschap van 2012 stemt hem niet tevreden.

In het internationale autosportblad van de FIA liet Mateschitz optekenen niet onder de indruk te zijn van de prestaties van zijn team. “De doelstellingen van Toro Rosso mogen dan afwijken van die van het grotere Red Bull, dat wel echter niet zeggen dat we zomaar met alles tevreden zijn. Er zullen aanzienlijke verbeteringen moeten komen”, aldus de Oostenrijkse zakenman.

Daniel Ricciardo, de Australier die in 2013 aan zijn tweede seizoen bij Toro Rosso begint, heeft er alle vertrouwen in dat de door Mateschitz gewenste verbeteringen er zullen komen: “In 2011 wist het team beslag te leggen op de zevende plaats in het kampioenschap. Het is ons doel om dat in 2013 te evenaren. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat lukt.”

Ricciardo baseert zijn uitspraken op het gegeven dat het team gedurende het seizoen 2012 James Key heeft aangetrokken als technisch directeur. “James deelt onze ambities en dat is een belangrijke reden geweest om hem ons team te laten versterken. Er is ook veel ruimte voor verbetering. Met alles respect voor wat we afgelopen seizoen hebben laten zien, in 2013 kan het eerder beter dan slechter gaan.”