Ferrari gaf voor het Grand Prix-weekend in Brazilië aan Kimi Räikkönen ‘op een positieve manier’ onder druk te zetten. Hij reageerde sterk, al komt dat niet als een verrassing voor teambaas Marco Mattiacci.

Voor het weekend op het Autódromo José Carlos Pace liet teambaas Mattiacci weten ‘positieve druk uit te oefenen op Räikkönen’, die nog niet bijster veel indrukwekkends heeft laten zien sinds zijn comeback bij Ferrari, en Mattiacci toont zich nu onder de indruk van Räikkönens optreden in Brazilië.

“Hij heeft een goede race gereden en dat stemt me tevreden”, vertelt Mattiacci, die Räikkönen vanaf een tiende startplek naar de zevende plaats aan de finish zag rijden, na knappe duels met onder meer zijn eigen teamgenoot Fernando Alonso en McLaren-coureur Jenson Button.

Volgens Mattiacci weet ‘een op-en-top professional als Räikkönen’ echter als geen ander met druk om te gaan – ‘ongeacht of dat positieve druk is of een andere vorm van pressie’ – dus het komt voor hem niet als een verrassing dat Räikkönen naar aanleiding daarvan een goed optreden produceerde.

The Iceman heeft, ondanks een verder grotendeels teleurstellend jaar waarin hij pas 53 punten heeft gescoord en elfde staat, in vergelijking tot zijn met 157 punten als vijfde geklasseerde teamgenoot Alonso, niets te bewijzen, vindt zijn baas: “Want hij is een coureur van grote klasse.”

“Het is in het geval van Kimi gewoon zaak dat we stap-voor-stap vooruitgang maken”, zegt Mattiacci, verwijzend naar het oplossen van Räikkönens problemen met Ferrari’s F14 T. “Gelukkig werken we goed samen en heeft Kimi bewezen dat hij meer uit zichzelf kan halen als de auto naar zijn zin is.”

Räikkönen
Voor Räikkönen zelf was het weekend in Brazilië een opsteker. “Ik voelde me goed op mijn gemak in de auto. Natuurlijk is er nog genoeg te doen, maar de progressie stemt me optimistisch voor de toekomst”, verklaarde de Fin in het persbericht van Ferrari.

“Ik kon voor mijn gevoel eindelijk weer rijden zoals ik gewend ben”, voegde hij daar nog aan toe ten overstaan van Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “Het gaat de goede kant op – zowel met mij als Ferrari – en hopelijk kunnen we dat ook over twee weken in Abu Dhabi weer laten zien.”