Max Verstappen zegt enigszins verrast te zijn geweest door de aankondiging dat Daniel Ricciardo overstapt van Red Bull naar Renault. “Ik denk dat iedereen het verrassend vond, maar het belangrijkste is dat hij er zelf een goed gevoel bij heeft.”

Verstappen heeft in de loop van het seizoen niet aan Ricciardo gemerkt dat hij ongelukkig was bij Red Bull. “Iedereen wil races en kampioenschappen winnen, dus natuurlijk baal je als dat niet lukt”, zegt hij. “Maar soms zit het er gewoon niet en moet je geduldig zijn tot alles samen komt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Red Bull weer een winnende auto kan leveren. Dus in dat opzicht had ik niet verwacht dat hij zou vertrekken. Hij was toe aan een nieuwe omgeving, ik weet alleen niet of dit de beste omgeving voor hem is.”

Dat Verstappen zelf weinig vertrouwen heeft in Renault was in Hongarije bij de laatste race voor de zomerstop duidelijk te merken. Na weer een uitvalbeurt liet hij zijn onvrede de vrije loop. “Ik zal niet meer schelden, maar na vier jaar problemen wordt het heel vervelend. Maar we proberen er het beste van te maken en kunnen in de rest van het seizoen hopelijk nog om podiums en misschien wel overwinningen strijden.”

Verstappen moet nog even wachten op een nieuwe motor, maar Red Bull beschikt dit weekend wel over een nieuw brandstofmengsel. “Maar we hebben wel wat meer nodig dat nieuwe brandstof om Ferrari en Mercedes te verslaan”, benadrukt Verstappen.

Hoewel Verstappen het jammer vindt dat Ricciardo vertrekt, ziet hij de komst van Pierre Gasly tegemoet. “We kennen elkaar goed, we hebben vaak gekart en hij is zelfs nog bij mij in Monaco geweest om FIFA te spelen. Dat ik straks de meest ervaren coureur in het team ben, maakt geen verschil. Bij Red Bull krijgen de coureurs gelijke behandeling. Hopelijk heb ik profijt van mijn extra ervaring.”