Formule 2-coureur Jehan Daruvala krijgt deze week de kans om van de Formule 1 te proeven. De Red Bull-junior mag namelijk van McLaren een Formule 1-bolide van 2021 testen op Silverstone.

Daruvala is een van de vele Red Bull-juniors die in de opstapklassen rijden en uiteindelijk hopen op dat zitje in de Formule 1. De Indiër is bezig aan een goed seizoen in de Formule 2, waar hij de derde plek in handen heeft.

Om in ieder geval te kunnen proeven van de Formule 1 mag Daruvala deze week twee dagen een McLaren MCL35M van 2021 testen op Silverstone. Dat is opvallend te noemen, aangezien hij dus een Red Bull-junior is. Hij heeft toestemming gekregen van Red Bull en mag zodoende instappen voor de test.

Lees ook: Dit zijn de coureurs van het Red Bull-opleidingsteam voor 2022

“Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik deze kans krijg”, zegt Daruvala. “Testen in de Formule 1 is zeer beperkt en kansen als deze doen zich niet zomaar voor. Het wordt mijn eerste ervaring in een Formule 1-auto en ik weet zeker dat het bijzonder wordt.”

“De steun die ik heb gekregen van het Red Bull-juniorteam, mijn familie en sponsors, in combinatie met deze kans die McLaren me heeft gegeven, zal me in staat stellen om me beter voor te bereiden om mijn jeugddroom om in de Formule 1 uit te komen, te verwezenlijken”, aldus de Indiër.

Red Bull heeft een volgepakt juniorenteam. Naast Daruvala rijden ook Liam Lawson, Jüri Vips, Dennis Hauger en Ayumu Iwasa dit seizoen in de Formule 2. Daruvala is het best geklasseerd van deze coureurs, gevolgd door Hauger (P5), Vips (P7), Lawson (P10) en Iwasa (P14).