Het team van McLaren hoopt bij de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza te kunnen testen met ‘Shield’, de nieuwe cockpitbescherming voor volgend seizoen. 

Volgend jaar wordt er in de Formule 1 een vorm van cockpitbescherming ingevoerd genaamd Shield. De meeste teams prefereren dit concept boven de berucht Halo, een veiligheidsring bovenop de cockpit. Hoe dit zogenaamde schild eruit komt te zien is nog niet bekend, maar het team van McLaren hoopt dat het er snel mee kan gaan testen.

“We hebben de ontwerpschetsen een paar dagen geleden van de FIA gekregen”, zegt teambaas Eric Boullier. “We doen ons best om te zorgen dat de auto klaar is en we er in Monza mee kunnen testen.”

McLaren-coureur en Indy 500-deelnemer Fernando Alonso is een voorstander van extra bescherming in de sport. “De coureurs zijn blij met extra hoofdbescherming”, meent de Spanjaard. “Het is nu aan de FIA en de teams om dit voor elkaar te krijgen, dat is niet aan ons. We weten niet veel over het nieuwe ontwerp, we hebben alleen de tekeningen gezien. We moeten er wel zeker van zijn dat het veilig genoeg is, net zo veilig als de Halo.”

De Grand Prix van Italië op het circuit van Monza vindt dit jaar plaats in het weekend van 1 tot en met 3 september.