McLaren loopt achter op schema met de ontwikkeling van haar nieuwe bolide en moet nu ‘een race tegen de klok’ leveren om deze op tijd af te krijgen voor de eerste test. Dat bericht het Britse Autosport.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Autosport heeft McLaren vertraging opgelopen tijdens de ontwikkeling van de MP4-29, zoals de nieuwe bolide gaat heten. Hoewel de formatie uit Woking aanvankelijk aangekondigde haar nieuwe auto op 24 januari te presteren, wat vier dagen voor het begin van de eerste testdag in Jerez is, zou deelname aan de test nu zelfs op het spel staan.

Een mogelijke reden voor de vertraging, zo suggereert Autosport, is dat de MP4-29 naar verluidt nog niet door alle crashtests van de FIA is gekomen, hetgeen verplicht is alvorens er met een auto getest mag worden.

Volgens de publicatie is er nog wel tijd voor McLaren om de broodnodige aanpassingen door te voeren en de MP4-29 nogmaals door de gefaalde crashtests proberen te krijgen, maar zijn er (uiteraard) geen garanties dat de auto deze dan wel met succes doorstaat.

Gevraagd naar een reactie op de berichtgeving geeft een woordvoerder van McLaren aan Autosport te verstaan dat het ‘niet meer dan normaal is dat teams in deze fase van het jaar de limiet opzoeken in hun streven hun auto’s zo competitief mogelijk te maken’. “En crashtests vormen daar geen uitzondering op.”

Pijnlijk
Als er inderdaad problemen zijn ontstaan tijdens de ontwikkeling van de MP4-29, dan is dat extra pijnlijk voor McLaren omdat de renstal haar aandacht gedurende het afgelopen seizoen eerder dan normaal naar de ontwikkeling van de nieuwe auto verlegde. De voorganger van de MP4-29, de MP4-28, was immers een teleurstellende bolide waarmee McLaren in 2013 niet verder kwam dan de vijfde plek.

Mede dankzij het teleurstellende seizoen dat McLaren in 2013 doormaakte, maar ook omdat het vertrouwen in de ingeslagen koers weg is, heeft McLaren besloten oud-teambaas Ron Dennis weer meer invloed te geven binnen het team, zoals donderdag bekend werd.