Fernando Alonso pakte afgelopen weekend in Singapore met een zevende plek McLarens beste resultaat tot op heden in de tweede seizoenshelft. Het team uit Woking zet erop in in Rusland weer te scoren, maar weet dat het Sochi Autodrom de MCL33-bolide niet bijster goed ligt.

Dat komt omdat de MCL33 veel drag, oftewel luchtweerstand heeft, wat het toch al aanwezige gebrek aan vermogen van de Renault-motor die achterin ligt alleen maar versterkt. Daarnaast is de MCL33 over de hele lijn echter ook gewoon geen goede auto, dus het team moet zich opmaken voor een lastig weekend.

“Er komen wat races aan op circuits die onze auto niet zo goed liggen als Singapore”, erkent Alonso, al vindt hij het (semi-)stratencircuit in Sotsji wel een leuke baan. Volgens de Spanjaard moet McLaren er daarbij op inzetten – net als in Singapore – met beide auto’s de finish te halen: “Want in de races vóór Singapore viel er telkens één auto uit. Het was dus positief dat we in Singapore allebei finishten en we moeten aan de betrouwbaarheid blijven werken.”

“Het doel is daarnaast om elke kans op punten die zich voordoet, aan te grijpen”, vervolgt Alonso, die er dit jaar al vijftig heeft verzameld. Teamgenoot Stoffel Vandoorne staat op acht punten en kwam in tegenstelling tot Alonso niet tot scoren in Singapore. “Mijn kwalificatie was daar teleurstellend, maar de race pace was zoals wel vaker sterker. Het is daarom belangrijk dat ik in Rusland het maximale uit de kwalificatie haal om mezelf betere kansen voor zondag te geven.”

Volgens Vandoorne worden ‘de strategie en het managen van de banden’ belangrijk in de race in Sotsji. Ook de Vlaming haalt echter aan dat het een ‘uitdagende’ baan zal zijn voor McLaren.

Voor één van de McLaren-coureurs begint het echte werk overigens wat later in Sotsji, want testrijder Lando Norris komt tijdens de eerste vrijdagtraining in actie. Wie van de twee plaats moet maken voor de jonge Brit, heeft het team nog niet gecommuniceerd.