Renault heeft bevestigd dat het gesprekken met McLaren voert over het leveren van motoren, maar het ziet er niet veelbelovend uit.

Dat maakt Renaults managing director Cyril Abiteboul gelijk duidelijk: “Ik kan bevestigen dat er gesprekken zijn gevoerd met McLaren, maar er is een beperking in het technisch reglement die stelt dat we niet aan meer dan drie teams mogen leveren”, wijst hij op de regel die voor een (relatieve) verdeling van verschillende motorleveranciers onder de teams moet zorgen.

Wat los van de regels nog speelt, zo haalt Abiteboul een ander niet onbelangrijk punt aan, is de capaciteit van Renaults motorafdeling. “Ik geloof niet dat we redelijkerwijs met een vierde team in zee kunnen gaan zonder dat dit een negatief effect heeft op de service aan onze huidige teams”, zegt de topman van de firma die naast het eigen fabrieksteam ook met Red Bull en Toro Rosso werkt.

Renaults Cyril Abiteboul.

De afgelopen weken zongen er geruchten rond dat Toro Rosso van Renault naar Honda zou willen overstappen, waarmee de weg vrij zou zijn voor Honda-klant McLaren om naar Renault te switchen, terwijl het Honda tegelijkertijd in de Formule 1 zou houden. Toro Rosso en Honda hebben deze geruchten echter ontkend, waarmee deze gang van zaken geen doorgang lijkt te vinden.

Namens Renault onderstreept Abiteboul nog de doorlopende contracten met Red Bull en Toro Rosso te respecteren. “We waarderen onze relatie met Red Bull.” Wat Renault betreft hoeft er dan ook niets aan de huidige afspraken te veranderen, ook al stelt het zich open op. McLaren lijkt – na een eerder, duidelijker ‘nee’ van Mercedes en Ferrari – dus te moeten hopen dat het goedkomt met Honda.