McLaren beleefde twee lastige trainingen, niet in het minst door een crash van Hamilton, maar het team denkt er goed voor te staan.

De crash van Lewis Hamilton in de eerste vrije training gooide roet in het eten van McLaren. De Brit kon pas dertien minuten voor het einde van de tweede training terugkeren op de baan, waardoor Jenson Button extra veel werk moest verzetten.

Button richtte zich na een lastige maar toch lonende eerste sessie (waarin hij de derde tijd noteerde) in de tweede sessie geheel op de lange runs, waardoor hij daar niet verder kwam dan een vijftiende tijd. Hamilton wist in de dertien minuten die hij nog had, de zevende tijd te noteren.

Hamilton voelt zich wel enigszins schuldig over zijn crash. Hij maakte een schakelfout op een moment dat hij overstuur had, belandde op het gras en verloor toen alle controle. “Ja, ik was boos op mezelf”, reageert hij. “Het team werkt doordeweeks keihard om de auto klaar te krijgen en dan mol je ‘m na een paar ronden. Dat is niet bepaald goed.”

De coureur is echter blij dat hij ’s middags nog even de baan op kon. “Ik heb nu in elk geval een duidelijk beeld van waar we staan”, zegt hij. Zo weet hij dat de geblazen diffusor nog steeds niet goed werkt. “Maar we werken er nog steeds aan en er zit potentieel in.”

Teambaas Martin Whitmarsh concludeert dat McLaren er niet slecht voorstaat. “We hebben een degelijke snelheid. Vandaag concentreerden we ons vooral op de lange runs met veel brandstof aan boord. In de laatste training, morgenochtend, zullen we ons op de kwalificatie richten.”