*

McLaren: ‘We hebben een plan B en een plan C’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

McLaren: ‘We hebben een plan B en een plan C’
Sutton Images

McLaren heeft al een plan B – en een plan C – voor het geval de situatie met motorleverancier Honda niet verbetert en het van een breuk komt.

Dat vertelt McLaren-directeur Zak Brown, die eerder deze week al duidelijk maakte dat er echt iets moet veranderen bij Honda en McLaren en haar motorleverancier een kruispunt in hun samenwerking naderen, in interview met BBC Radio 5 Live.

“We hebben een plan B, we hebben een plan C, we hebben plannen klaarliggen”, somt Brown op, nu steeds duidelijker wordt dat McLarens geduld op begint te raken: “We beginnen al met ons werk aan de auto voor 2018 en moeten voor de zomerstop beslissingen maken voor 2018”, verduidelijkt hij.

McLaren-topman Brown.

Een andere motor achterin leggen, zou uiteraard een ingrijpende verandering zijn. Brown benadrukt dat het plan (“op het moment”) is om met Honda door te gaan: “Maar tussen nu en dan moet er wel het één en ander veranderen om ons ervan te overtuigen dat we in 2018 vooraan mee kunnen doen.”

Brown erkende eerder deze week echter dat zaken zoals het uitstellen van updates ‘zorgwekkend’ zijn en het voor McLaren niet bij alleen maar hopen op beterschap kan blijven. “Tot op heden werkt het gewoon niet”, stelde hij eveneens. “Honda werkt hard, maar lijkt de weg kwijt.”

Mocht het van een breuk komen, dan is de algemene aanname dat een klantendeal met Mercedes het meest waarschijnlijk is. “We hebben door de hele pitstraat heen vrienden waar we koffie mee drinken en over van alles praten. Het komt wel goed met ons”, houdt Brown zich op de vlakte.

Lees meer over

Brown Honda Mclaren

Gerelateerd