McLaren zou overwegen een (substantieel) minderheidsbelang in haar Formule 1-team te verkopen om miljoenen te verdienen om de coronacrisis door te komen.

Dat bericht zowel Sky News als Motorsport. McLaren zou tot dertig procent van de aandelen in McLaren Racing, waar het Formule 1-team en de Indycar-renstal onder vallen, willen verkopen. Het gaat dus niet om een aandelenverkoop in McLarens straatauto-afdeling.

Volgens Sky hoopt McLaren met de verkoop van twintig tot dertig procent van deze aandelen ’tientallen miljoenen’ binnen te halen. Het geld moet McLaren door de coronacrisis helpen en een platform bieden om competitiever te worden in de Formule 1.

Lees ook: Nadeel voor McLaren: team test niet voor seizoensstart

De overkoepelende McLaren Group vroeg de Britse overheid afgelopen mei naar verluidt nog om een lening van 167 miljoen euro vanwege de financiële crunch die het voelt vanwege de coronacrisis, maar kreeg nul op het rekest.

McLaren-teambaas Andreas Seidl en CEO Zak Brown.

McLaren zoekt zodoende naar andere manieren om geld binnen te halen, onder meer door investeerders te zoeken. Een andere optie, zo gaat het gerucht, zou zijn leningen af te sluiten en (delen van) haar eigen collectie historische McLarens en hoofdkwartier als onderpand te gebruiken.

McLaren heeft niet inhoudelijk op dat laatste gerucht willen reageren, behalve te zeggen dat het naar ‘uiteenlopende financieringsopties’ kijkt. De automaker heeft al wel gereorganiseerd en 1200 man – waarvan zo’n 70 bij het Formule 1-team – op straat gezet.

Lees ook: Reorganisatie bij McLaren: 1200 medewerkers op straat