Teams mogen voor het openingsnummer in Oostenrijk twee dagen testen ter voorbereiding op de seizoenstart. Mercedes en Ferrari maakten vorige week al bekend deze mogelijkheid te zullen gebruiken, McLaren kondigt nu aan dit niet te doen. Reden daarvoor is de auto waarmee getest moet worden.

De Formule 1 staat de teams toe dankzij een tweedaagse test opnieuw te wennen aan de protocols en het werk in de garage. Belangrijke voorwaarde voor zo’n test is dat er gebruikt wordt gemaakt van een bolide uit 2018 of ouder. Bij Mercedes stapt Valtteri Bottas vandaag in de W09 uit 2018, morgen is Lewis Hamilton aan de beurt. Ook Ferrari maakte al bekend later deze maand de SF71H van stal voor de heropstart.

© Motorsport Images

McLaren-teambaas Andreas Seidl maakte bij Sky Sports bekend dat zijn team niet zal testen voor het openingsweekend. Volgens de Duitser heeft dat te maken met de switches die McLaren recent maakte. “We beschikken helaas niet over een auto van minimaal twee jaar oud die we kunnen inzetten. Dat komt door de vele motorwisselingen die we de afgelopen jaren hebben gehad.”

Er was er voor 2018 de overstap van Honda naar Renault-motoren, vanaf 2021 wordt er met Mercedes-motoren gereden. Die laatste switch zou mogelijk voor ergernis in Frankrijk hebben gezorgd waardoor Renault niet bereid zou zijn mee te werken aan testaspiraties van McLaren.

Lees ook: ‘Geheime test’ Hülkenberg met Lamborghini op Nürburgring

Lando Norris maakte als oplossing meters in een Formule 3-bolide met zijn ex-team Carlin. “Zoals iedereen heeft gezien, deed Lando (Norris, red.) wat karting en een test in een F3-auto. We onderzoeken of we hetzelfde kunnen doen met Carlos (Sainz, red.), zodat de coureurs klaar zijn”, gaat Seidl verder. “En natuurlijk gaan ze ook simulatorwerk verrichten.”

Verstappen in een Toro Rosso?
Red Bull wisselde sinds 2018 net als McLaren van engine supplier. Het team stapte in 2019 na een vertroebelde relatie met Renault over naar Honda. Net als McLaren lijkt het team uit Milton-Keynes onwaarschijnlijk om een auto uit 2018 te gebruiken voor de test. Een mogelijke oplossing voor Verstappen en Albon is dat het Britse team besluit zijn coureurs in een Toro Rosso STR13 te plaatsen, die in 2018 al was uitgerust met een Honda-motor.

Lees ook: Kimi Räikkönen ontvangt speciale levering van Ferrari

© Motorsport Images