Hoewel Lewis Hamilton nu aan kop gaat in het WK, doet McLaren-teambaas Martin Whitmarsh er alles aan om te zorgen dat Jenson Button ook voor de titel kan strijden.

Na zijn zege in Spa veroverde Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap en staat hij nu drie punten voor op concurrent Mark Webber. Zijn teamgenoot moest zijn race vroegtijdig beëindigen nadat Sebastian Vettel de McLaren, bij een inhaalactie, dusdanig beschadigd had dat verder rijden onmogelijk was geworden. Button staat zodoende 35 punten achter op Hamilton.

Op Monza hoopt het team met beide auto’s terug te slaan, maar teambaas Whitmarsh verwacht niet dat het eenvoudig zal gaan. “Op papier lijkt onze wagen geschikt voor dit circuit, maar om een auto te ontwikkelen dat aan de karakteristieken van Monza voldoet is niet eenvoudig.”

Maar McLaren is vastberaden het Red Bull lastig te maken. “De timing van Lewis’ zege op Spa was perfect”, verklaarde Whitmarsh tegenover grandprix.com. “Het heeft het team erg gemotiveerd om ook voor de resterende races hard te blijven werken. Nadat Jenson door pech in België niet kon finishen, zijn we vastberaden om zijn titelkansen weer nieuw in leven te blazen en te zorgen wat hij weer kan strijden voor het WK.”