*

Meer spanning door meer pitstops? Zachtere banden bieden geen garanties, zegt Pirelli

Daan de Geus

Daan de Geus

24 januari 2019 13:34

Meer spanning door meer pitstops? Zachtere banden bieden geen garanties, zegt Pirelli
Motorsport Images

Pirelli kan de Formule 1 volgens topman Mario Isola niet spannender maken door de tot meer pitstops te dwingen door ze van zachtere banden te voorzien: “Want als een strategie met minder pitstops uiteindelijk sneller is, wordt het tempo gewoon wat meer gemanaged.”

“Je zag dat in races als in Monaco of Sotsji”, haalt Isola aan in gesprek met Racer.com. “Daar gaven we de teams banden die feitelijk twee compounds zachter waren dan het jaar ervoor, maar er werd toen als reactie gewoon heel veel aan het reguleren van de race pace gedaan”, doelt de Italiaan op het managen van het tempo, waardoor de coureurs soms wel een handvol seconden per ronde (of meer) langzamer rijden dan mogelijk, om banden te sparen.

De gedachte daarachter is dat langzamer rondrijden niet per se tot positieverlies leidt zolang inhalen niet mogelijk is – tegenwoordig geen zeldzaamheid – terwijl een extra pitstop wél plekken kan kosten. Teams waken er daarom in bepaalde races voor meerdere stops te maken.

Lees ook: Ho-Pin Tung legt uit: waarom Hamiltons banden veel sneller sleten dan die van Verstappen

Isola (rechts) met Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Volgens Isola kan Pirelli de teams verder ‘niet dwingen’ extra stops te maken door zachtere banden te leveren. “Dat komt omdat ze alles uiteraard van te voren uitrekenen en als zij daarna zeggen: ‘met deze banden, die race pace, het verkeer, benzinegebruik en de setup in overweging genomen is dít de snelste strategie’, dan volgen ze die gewoon.”

Door een argument als: ‘een minder snelle strategie is beter voor de show’, laten ze zich uiteraard niet overhalen”, weet Isola. Het heeft voor Pirelli dus geen nut om ‘agressief te gaan’ en een stuk zachtere banden naar de races te brengen zolang de rekensom qua pitstops niet verandert.

“Dit is voor nu gewoon de realiteit, en die hebben we te accepteren”, vervolgt Isola. “Als we de show willen verbeteren, moeten we iets anders bedenken”, aldus de Italiaan, volgens wie meer spektakel in 2019 dan ook vooral verzorgd zal moeten worden door regelwijzigingen zoals de introductie van een nieuwe voorvleugel.

Lees ook: Wit, geel, rood: Pirelli presenteert 2019-bandenreeks

Lees meer over

Isola Pirelli