Maar liefst drie Formule 1-coureurs verschijnen zondag aan de start van de TriStar 111 Monaco triatlon: Bruno Senna, Lucas di Grassi en Jenson Button.

De triatlon in Monaco bestaat uit één kilometer zwemmen, honderd kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. Het evenement is geliefd onder beroemdheden. De drie F1-coureurs worden vergezeld door onder meer oud-collega Alexander Wurz, polsstokhoogspringlegende Sergei Bubka, acteur Paul Belmondo en profwielrenners Geoffrey Lequatre en Yaroslav Popovych.

In totaal doen er 660 individuele deelnemers en 40 estafetteteams mee aan het evenement. Senna en Di Grassi vormen het team Ribs Fat. De naam verwijst naar de bijnamen die de coureurs elkaar gaven; Senna brak bijna al zijn ribben in karting en ‘grasso’ is het Italiaanse woord voor ‘vet’.

“We doen niet mee om te winnen”, zegt Senna. “Het is een leuke uitdaging en draagt bij aan ons trainingsprogramma. Ik ben gewend om te fietsen, maar zelfs voor mij is 100 kilometer door de bergen een lijdensweg. Ik hoop een goede tijd neer te zetten en heelhuids aan de streep te komen.”

Voor Jenson Button wordt het zijn tweede triatlon van het jaar. Eerder deed hij mee aan de London Triathlon, waar hij door een keelontsteking zijn tijd van vorig jaar niet kon verbeteren. Een paar weken later maakte Nico Rosberg zijn triatlondebuut in Kitzbuhel.