Nigel Melker is opgenomen in het juniorprogramma van Mercedes-Benz. De coureur uit Barendrecht is dit seizoen actief in de Formule 3 Euro Series en de GP3 voor RSC Mücke Motorsport.

 

Melker begon het seizoen sterk met een overwinning in zijn eerste Formule 3-race van het seizoen op het Franse circuit Paul Ricard. Na twee raceweekends staat hij op de vierde plaats in het kampioenschap. Vorig jaar maakte hij al indruk met twee polepositions in de nieuwe GP3 Series.

De prestaties van Melker vielen in de smaak bij Mercedes-Benz dat hem uitnodigde voor een gesprek op het hoofdkantoor in Stuttgart. Hij tekende daar een contract voor vijf jaar. “Dit is een droom die uitkomt”, aldus Melker.

“Mercedes-Benz is natuurlijk een grote naam op de automarkt en is daarbij actief in de autosport van de Formule 3 tot en met het fabrieksteam in de Formule 1. Ik ben trots onderdeel te zijn van een bedrijf met zo’n fantastische geschiedenis in de autosport. Ik hoop dat het de start is van een lange samenwerking.”