Nigel Melker rijdt zowel vandaag als morgen tijdens de collectieve test van de World Series by Renault op het Paul Ricard circuit. De 21-jarige Nederlander komt uit voor het Franse team Tech 1 Racing.

Het doel van Melker is de wegens sneeuw afgelaste testsessie op Motorland Aragon in te halen. “Ik heb er veel zin in want we moeten veel kilometers maken”, vertelt Melker. “Vooral op de momenten dat het droog is, moeten het kwaliteitskilometers zijn, niet rijden om het rijden.”

De verloren testkilometers kunnen alleen ingehaald worden als het droog is. Vandaag is er echter regen voorspeld. De Nederlander vindt dat allerminst een probleem. “In natte omstandigheden kunnen we wel wat interessante dingen uitproberen die we nog willen testen.”

Het circuit, dat ook wel High Tech Test Track wordt genoemd, ligt Melker wel. In zowel de GP3 als in de Formule 3 Euroseries won hij er zijn eerste race. “Ik wil hier veel rijden, de rest kom vanzelf. Ik heb het goed naar mijn zin bij Tech 1. Ik ben fit en ben positief, dit wordt een supergaaf jaar!”