In Aragon vindt vandaag de eerste testdag in de World Series by Renault plaats. Nog voordat hij een meter heeft gereden, heeft Nigel Melker al een goed gevoel over zijn aankomende seizoen.

Melker kende vorig jaar een hoopvol leerjaar in de GP2 met enkele mooie uitschieters, maar slaagde er niet in een langer verblijf in die klasse af te dwingen. De overstap naar de Formule Renault 3.5 is echter geen stap terug. Zeker niet aangezien Melker aan de slag gaat bij Tech 1 Racing, dat vorig jaar met Jules Bianchi dicht bij de titel kwam, maar werd afgetroefd door Robin Frijns.

“Ik heb het erg naar mijn zin bij Tech 1”, vertelt Melker aan de vooravond van de eerste collectieve testsessie. “De eerste ervaringen zijn heel positief. We hebben met het gehele team een trainingsweek gehad. Ook de rijders van de Formule Renault 2.0 waren daarbij aanwezig. Ik heb ook echt een goede klik met mijn engineer.”

“Het zijn ware perfectionisten”, zegt Melker over zijn nieuwe collega’s. “We hebben een stoeltje gemaakt: dat moest van mijn engineer drie keer opnieuw totdat het perfect was. En ik dacht dat ik een perfectionist was! Ik heb nu al in de gaten dat dit een goed en professioneel team is dus ik kijk erg uit naar de eerste meters.”

“De hele winter heb ik keihard getraind en nu mag ik eindelijk weer achter het stuur kruipen”, vervolgt Melker. “De testsessie ga ik rustig opbouwen: gewoon mijn programma netjes afwerken en pas op de tweede dag kijken naar snelle tijden. We moeten de focus enkel op onszelf houden.”

Melker krijgt de Rus Mikhail Aleshin als teamgenoot: “Hij heeft veel ervaring en werd enkele jaren geleden al kampioen in deze klasse. Hij is een uitstekend referentiepunt. Daarnaast kunnen we ook de data van Bianchi van afgelopen jaar gebruiken. Het ziet er dus uitstekend uit voor dit seizoen. Ik denk een goede kans te kunnen maken op de titel. We gaan in elk geval een heel mooi seizoen in!”