Jarno Opmeer is door Renault opgenomen in de Renault Sport Academy, de talentenselectie van de renstal. Opmeer krijgt net als Red Bull-junior Richard Verschoor ook steun van de Nederlandse autosportbond via het KNAF Talent First-programma.

“Ik ben heel blij dat ik nu deel uitmaak van de Renault Sport Academy”, vertelt de 16-jarige Opmeer. “Vooral omdat Renault zo’n rijke historie heeft in de autosport. Het is een geweldige kans om mezelf verder te ontwikkelen. De afgelopen weken heb ik rond mogen kijken op de fabriek in Enstone en er wordt duidelijk aan de weg getimmerd. Het is dus een mooie tijd om bij Renault betrokken te zijn. Niet alleen in de Formule 1 zijn ze goed bezig, maar ook met de Formule Renault en Clio Cup.”

Komend seizoen rijdt Opmeer bij MP Motorsport in de Formule Renault 2.0 Eurocup. “Het geeft me een goed gevoel om weer met MP Motorsport te werken, het team waarmee ik in de autosport begonnen ben en dat me al sinds de karting steunt”, zegt Opmeer. “Het is een grote stap vooruit – zo’n 6 à 7 seconden per rondje sneller dan Formule 4. Ik begin gelukkig goed voorbereid aan het seizoen: ik heb nu al tien testdagen achter de rug op Silverstone, Monza, Spa, Barcelona en Albacete, op de laatste na allemaal circuits die ook op de Eurocup-kalender staan. Ik kijk enorm uit naar de start van het seizoen.”

Opmeer zal het opnieuw gaan opnemen tegen Verschoor, zijn Formule 4-rivaal van afgelopen jaar. In een eerder interview met Formule 1 gaf Opmeer al aan daar naar uit te kijken. “Maar dan is hij niet meer mijn enige tegenstander. Ik wil gewoon winnen, van wie maakt mij niet uit!”

Verschoor won vorig jaar het Noord-Europees en Spaans F4-kampioenschap, maar Opmeer legde hem het vuur na aan de schenen. “Wij waren samen veruit de snelsten”, zegt Opmeer. “Zelfs als we duelleerden, waren we in staat om van de rest weg te rijden. En hij was zeker de lastigste om in te halen! Dat Richard in het Red Bull-programma werd opgenomen, beschouwde ik al snel als voordeel. Want als ik won, dan versloeg ik een Red Bull-junior…”