Mercedes heeft bevestigd dat James Allison per 1 maart in dienst treedt als de nieuwe technisch directeur. Hij volgt Paddy Lowe op, die naar Williams is vertrokken.

Allison werkte eerder voor Renault en Ferrari, waar hij in de zomer van vorig jaar opstapte. “Na een tijdje uit de sport te zijn geweest, ben ik blij weer aan de slag te kunnen”, zegt Allison. “Het is een enorm voorrecht om een vooraanstaande positie te krijgen bij het team dat de afgelopen drie jaar spectaculaire resultaten heeft laten zien. Ik kijk ernaar uit mijn steentje bij te dragen om Mercedes ook de komende jaren sterk te laten presteren.”

Teambaas Toto Wolff is verheugd met de komst van Allison naar Mercedes. Hoewel hij benadrukt dat de technische afdeling van Mercedes al goed bezet was, verwacht hij dat Allison over de juiste persoonlijkheid beschikt om ieders krachten nog beter te benutten.

“Het was geen gemakkelijke opgave om de juiste persoon te vinden om ons technische team te versterken, maar ik denk dat we met James de perfecte man hebben gevonden”, stelt Wolff. “Hij is een slimme engineer. Niet alleen voegt hij iets toe met zijn eigen visie, maar hij is ook iemand die de andere leden van de technische staf de ruimte geeft om zich te ontwikkelen.”