*

Mercedes bevestigt optie op Formule E

Jeffrey van der Werf

Jeffrey van der Werf

2 jaar geleden

Mercedes bevestigt optie op Formule E
Sutton Images

De motorsportafdeling van Mercedes heeft een overeenkomst gesloten met de organisatie van de Formule E. Voor het seizoen van 2018-2019 is een plek gereserveerd voor het team, waardoor het de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan het kampioenschap.

Teambaas van het Formule 1-team en bestuurder van de motorsportafdeling van Mercedes, Toto Wolff, is zeer te spreken over de overeenkomst. “We hebben de groei van de Formule E nauwlettend in de gaten gehouden”, aldus Wolff. “Momenteel kijken we naar alle opties wat betreft de toekomst van het autoracen. We zijn dan ook erg tevreden met de overeenkomst om mogelijk deel te nemen aan het vijfde seizoen van het kampioenschap.”

“Elektrificatie speelt een grote rol in de toekomst van de auto-industrie. Racen is altijd al een platform geweest voor technologische ontwikkeling in de auto-industrie, en dat zorgt ervoor dat Formule E zeer relevant is voor de toekomst.”

Alejandro Agag
De huidige eigenaar van de Formule E, Alejandro Agag, beschouwt een mogelijke toetreding van Mercedes als een belangrijke ontwikkeling. “We kunnen met trots bevestigen dat we een plek voor Mercedes hebben gereserveerd. De Formule E wilt zich profileren als een platform waar autofabrikanten nieuwe technologieën kunnen testen en ontwikkelen, om ze vervolgens toe te passen in hun consumentenauto’s”

“De kans krijgen om Mercedes in de toekomst deel te laten nemen aan ons kampioenschap, is een zeer belangrijk gegeven om dat doel te bereiken. De Formule E wordt steeds meer een spannende mix van gevestigde fabrikanten als Renault, Citroën-DS, Audi, Mahindra en Jaguar. Mercedes zou een fantastische toevoeging aan die lijst zijn”, aldus Agag.

De eerste race van het nieuwe Formule E-seizoen vindt aanstaande zondag plaats. De elektrische bolides zullen dan racen door de straten van Hong Kong.