Formule 2-coureur Nikita Mazepin heeft in een Mercedes de tweede testdag in Barcelona als snelste afgesloten. De Rus, die zich in privétests voorbereidde op deze dag voor Mercedes, zette een 1:15,775 neer. Hij is daarmee 0,264 trager dan Bottas een dag eerder. Beiden gebruikten de Pirelli C5-band voor hun snelste tijd.

Verschillende minder bekende namen op de baan op woensdag in Barcelona. De Italiaan Fuoco maakt meters voor Ferrari, Jack Aitken stapt in de Renault RS19, Dan Ticktum mag met de RB15 op de baan voor Red Bull en Oliver Turvey en Sergio Sette Camara delen de MCL34 van McLaren. Nikita Mazepin, in de Formule 2 teamgenoot van Nyck de Vries, maakt zijn eerste meters in een Mercedes.

Nikita Mazepin. Foto: Motorsports Images

Mazepin rijdt met een 1:15,775 de snelste tijd, voor Alexander Albon. De derde tijd komt op naam van Antonio Fuoco. Langzaamste van de dag is Racing Point-coureur Lance Stroll. De Canadees test voor Pirelli, net als Charles Leclerc in zijn Ferrari. Beide coureurs rijden hun tijden wel op experimentele en onbekende compounds.

Waar er op dinsdag nog de zware crash van Alfa Romeo-testrijder Callum Ilott is, blijven de grote incidenten op woensdag uit. Alexander Albon valt negen minuten voor het einde van de sessie stil, waardoor die vroegtijdig afgevlagd wordt. Eerder op de dag is F2-rijder Sergio Sette Camara in zijn McLaren al stilgevallen met een technisch probleem stil, zodat de test van McLaren eerder dan voorzien gedaan is.

Lees ook: Bottas snelste tijdens eerste testdag in Barcelona, Alfa Romeo-testrijder Ilott crasht

Sergio Sette Camara’s McLaren komt vroegtijdig tot stilstand. Foto: Motorsport Images