*

Update: Mercedes trekt protest tegen Verstappen in

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

9 oktober 2016 12:37

Update: Mercedes trekt protest tegen Verstappen in
Sutton Images

Mercedes had bij de FIA een protest ingediend tegen Max Verstappen en diens verdedigende actie ten opzichte van Hamilton in de slotfase van de race. Maar bij nader inzien laat het team het er toch bij zitten. 

Max Verstappen pareerde in de voorlaatste ronde van de race de enige aanval van Lewis Hamilton door bij het aanremmen van de chicane de binnenkant te blokkeren. Lewis Hamilton week vervolgens uit naar buiten, en zocht via de uitloopstrook zijn weg terug het circuit op.

Volgens Mercedes breekt Verstappen met zijn verdedigende manoeuvre de reglementen door relatief laat van zijn lijn af te wijken in een poging Hamilton de doorgang te weigeren. In artikel 27.5 staat immers beschreven dat een coureur nooit op onnodig langzame, onregelmatige of potentieel gevaarlijke manier zijn auto mag besturen.

Omdat de coureurs al van het circuit vertrokken waren en iedereen gehoord moet worden en de kans moet krijgen zijn eigen verhaal te doen, wordt er pas ten tijde van de Amerikaanse Grand Prix uitspraak gedaan over deze kwestie.

Update: Lewis Hamilton reageerde verbolgen op de berichten over het protest. Aanvankelijk ontkende hij dat er bezwaar was aangetekend, maar daar kwam hij op terug. Op zijn verzoek heeft Mercedes het protest ingetrokken. “Want dit is niet zoals wij te werk gaan. We zijn kampioenen.”

Lees meer over

Hamilton Verstappen

Gerelateerd