Als boeren met kiespijn, zo stonden de Mercedes-coureurs na de race in Bahrein op het podium, waar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas winnaar Sebastian Vettel flankeerden.

“Het is altijd jammer als je punten laat liggen”, zegt Hamilton, die tweede werd. De Brit finishte 6.6 seconde achter Vettel, waarvan hij er sowieso vijf verloor vanwege een tijdstraf die hij moest inlossen na het ‘onnodig langzaam’ inrijden van de pits tijdens de safety car, waarbij hij Daniel Ricciardo ophield.

“Dat was mijn schuld”, draait Hamilton er niet omheen. “Het spijt me voor het team. Ik heb daarna nog mijn uiterste best gedaan het goed te maken, maar het is wat het is.”

Hamilton zat na de safety car op een andere strategie dan Bottas en Vettel. Een eindsprint op een setje softs bracht hem nog wel voorbij zijn teamgenoot, maar dus niet voorbij zijn op het oog voornaamste titelrivaal. Vettel staat nu op twee zeges, Hamilton op één, met de stand 68 om 61 in het voordeel van Vettel. “We blijven pushen, we blijven knokken”, stelt Hamilton strijdvaardig.

Bottas
In de andere Mercedes W08 was de race voor polesitter Bottas vooral een gevecht tegen zijn auto. “Het was een hele tricky race voor me. Ik had de hele tijd moeite met de pace omdat ik last had van overstuur. Ik probeerde het op het stuur aan te passen, maar had daar niet genoeg instellingen om het op te lossen.”

“Vandaar dat ik de snelheid niet had, maar het was wel mijn tot nog toe beste weekend met dit team”, zegt de Mercedes-nieuwkomer, die ondanks het niet verzilveren van zijn eerste pole genoeg positiefs ziet: “Er zit nog veel meer in het vat.”