Mercedes heeft op de vrijdag in Silverstone een goede basis gelegd voor de rest van het weekend, denken coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. De Fin en de Brit waren, in die volgorde, eerste en tweede in beide vrijdagtrainingen.

“Dit was een goede manier om het raceweekend hier te beginnen en het is uiteraard geweldig om weer in Silverstone te zijn”, zegt local hero Hamilton. “Dit circuit is echt geweldig met deze nieuwe auto’s. Het was al één van de beste banen ter wereld, maar met de snelheid die we nu in de bochten halen, is het echt fenomenaal, als de snelste achtbaan ter wereld.”

Hamilton had het dus duidelijk naar zijn zin en was ook productief, met in totaal 64 ronden op de teller en achtereenvolgens 0.078 en 0.048 seconde achterstand op Bottas. “We zijn goed door de sessies gekomen en hebben de balans van de auto kunnen fijnslijpen. Het is nog vroeg in het weekend, maar ik denk dat we er op dit moment goed voor staan. Het is een goede basis om op voort te borduren.”

Bottas was in beide trainingen net sneller dan publiekslieveling Hamilton.

Teamgenoot Bottas spreekt woorden van gelijke strekking: “We zijn goed aan dit weekend begonnen. De balans van de auto was vanaf de eerste training al redelijk lekker, dus het was zo een positieve start. Er is natuurlijk zoals altijd nog meer te doen aan de balans en om het vertrouwen te krijgen in de snelle bochten, maar het goede begin is er dus.”

Net als Hamilton heeft ook Bottas genoten van het rijden op Silverstone met de snelle 2017-auto’s, waarbij Mercedes in VT1 een halve seconde los was van de rest en de voorsprong op de nummer drie in VT2 drie tienden bedroeg.

Los van de goede start en het plezier van het rijden, genoot Hamilton ook van alle fans langs de baan die hem steunen. “Ik zwaaide elke keer dat ik de garage uitreed en ik kon zien dat de fans terug zwaaiden. Ik hoop dat iedereen weet hoezeer ik alle liefde en steun waardeer.”