Teambaas Toto Wolff ziet de gespannen relatie tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg als het zwakste punt van ‘zijn’ team, maar volgens de coureurs is hun rivaliteit geen probleem.

Wolff waarschuwde er begin deze maand voor dat Mercedes wel eens kan overwegen voor een ander rijdersduo te gaan als de rivaliteit tussen Hamilton en Rosberg voor onderlinge en interne problemen blijft zorgen, bijvoorbeeld door over te slaan naar het team.

Hamilton reageerde kort daarop al door te stellen dat hij niet denkt dat de teamresultaten lijden onder de spanning met Rosberg, waar hij nu tegenover Autosport aan toevoegt dat hij de interne strijd alleen maar als iets positiefs ziet: “Ik denk dat onze rivaliteit goed voor de sport is”, zegt hij.

“De atmosfeer binnen het team is verder ook geweldig en er is volgens mij geen sprake van dat onze strijd daar een negatief effect op heeft. Mercedes is een winnend team en dat willen we allemaal zo houden. We streven er daarom ook naar de goede atmosfeer te behouden.”

Volgens de drievoudig wereldkampioen bestaan er op het moment geen problemen binnen het team. Verder is het volgens Hamilton gewoon zaak om goed te blijven communiceren en gelijk actie te ondernemen als er wel problemen de kop opsteken.

Teamgenoot Nico Rosberg laat daarbij optekenen dat hij vindt dat Mercedes – en Wolff – de situatie goed gemanaged hebben. “Verder kan ik alleen maar zeggen dat ik hoop dat Toto van mening blijft dat het goed is om coureurs in het team te hebben die fel met elkaar vechten.”

Teambaas Wolff is dat ook zeker, zolang de strijd niet escaleert, zo herhaalt hij: “Als dat wel gebeurt, moeten we mogelijk stappen ondernemen, maar ik denk dat Lewis en Nico mijn boodschap hebben begrepen. Het team en de samenhang binnen het team mogen niet lijden onder hun rivaliteit.”